onsdag, september 22

Dette skal du vide om syn og skøn i forbindelse med boligprojekt

Når du står over for et byggeprojekt, uanset om det er handel, uvidelse, nybyggeri, renovering osv., kan der opstå uoverensstemmelser mellem parter. Det betyder, at de forventninger, den ene eller anden part havde ved projektets start, ikke er blevet indfriet. Det er svært at påvise forventninger, og det er endnu sværere at bruge forventninger som en fællesnævner for, hvordan noget bør være.

Fordele ved syn og skøn

Når du vælger at kontakte en bygningssagkyndig i forbindelse med syn og skøn, vælger du professionel hjælp til. Det er et mere sikkert valg, og hvis uheldet skulle være ude, har du en fagperson, der kan tale din sag.

En bygningssagkyndig kan hjælpe dig med rådgivning inden for det byggetekniske område, samt mægling mellem de forskellige involverede parter. Denne rådgivning kan være altafgørende for, at I undgår fatale uoverensstemmelser, der har negative og langvarige konsekvenser.

Hvis uheldet er sket, kan en bygningssagkyndig her træde til og udarbejde en vejledning for, hvilke udbedringer der skal ske i forbindelse med aktuelle bygningsskader.

Det gode valg

Det gode og kloge valg er derfor at få tilknyttet en sagkyndig til dit projekt, uanset hvor tilforladeligt og godt, alt virker til at være på forhånd. Du kan risikere at støde ind i uforudsete overraskelser som:

  • Bygningsskader
  • Mangler ved håndværksarbejdet
  • Mangler ved entreprisertilbud
  • Tvister i forhold til det økonomiske

Det kan desværre hurtigt blive en efterfølgende lang og sej kamp, og her kan en bygningsagkyndige altså hjælpe dig med:

  • Frivilligt syn og skøn; her kan skønsmanden meldes ud af tvisten ved enighed. Syn og skøn kan også medføre, at skønsmanden, efter en indstilling fra parter i sagen, udmeldes af retten
  • Besigtigelse af byggeprojektet med henblik på, om der dannes grundlag for en sag
  • Ved eventuel retssag kan notater og rapport fra den sagkyndige anvendes til hjælp

Let at komme i gang

Det er heldigvis let at komme i gang. Noget af det sidste, du har lyst til, midt i en eventuel uoverskuelig situation, hvor der er fejl, mangler og problemer i forbindelse med et byggeprojekt, er, at du skal bruge uoverskueligt meget tid på at sætte dig ind i, hvordan og på hvilken måde, du bør eller skal tage kontakt til en bygningssagkyndig.

Det er så let som at udfylde en kontaktformular, og du har ligeledes mulighed for at tilknytte din kommentar og forklare sagens omfang, og så bliver du efterfølgende kontaktet af din lokale rådgiver, der står klar til at hjælpe dig videre i processen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *