fredag, juli 10

Guide: Sådan sælger du dit guld

Ligger du inde med guld, som du ønsker at sælge, så har det faktisk aldrig været nemmere. Guld kan være mange penge værd, og du kan både sælge guldet eller pantsætte det.

Guldpriserne varierer fra dag til dag, og dagens guldpriser afhænger af udbud og efterspørgsel på verdensmarkedet. Hvis du ønsker at sælge dit guld eller pantsætte dit guld, så vil man jo selvfølgelig gerne gøre det til den bedste pris. Hvis man ønsker at opnå den bedste pris på det guld, som man ligger inde med, så er det altid en god idé at holde øje med det store verdensmarked.

Prisen på guld kan nemlig sammenlignes med aktier, og ligesom det er med aktier, varierer prisen hver eneste dag, og prisen på guld kan svinge med hele ti procent hver måned. Når du ønsker at sælge eller pantsætte dit guld, så er der to forskellige priser at holde øje med på markedet, som er børsprisen og guldhandlerprisen. 

Hvorfor er guld godt at ligge inde med?

Guld bevarer næsten altid sin værdi – og derfor er guld rigtig godt at ligge inde med. Hersker der en økonomisk krise, kan det faktisk godt ske at guldværdien stiger. Guld er smart at ligge inde med i forhold til for eksempel aktier, da udsvingene ikke er særlig store, og med guld går man aldrig galt.

Skal man sælge eller pantsætte sit guld?

Hvis man står og har brug for penge lige nu og her, så kan man enten sælge eller pantsætte sit guld. Det er en smart måde, da man er fri for at gå ud og optage dyre banklån eller forbrugslån. Pantsat.dk køber dit guld til markedets bedste priser, og du kan både lave en online ansøgning eller booke et møde på deres fysiske adresse i København K. 

Hvis du bliver nødt til at sælge ud af dit guld, men at du simpelthen ikke har lyst til at gå af med dit guld, hvis det måske har en stor affektionsværdi for dig, så kan du med fordel pantsætte dit guld. 

Du får en vurdering af dit guld, og udbetalingen sker med det samme til din bankkonto. Når du føler tiden er inde til det, så har du altså mulighed for at købe dit guld tilbage. Det er en stor fordel i forhold til et banklån, for hvis du ikke har mulighed for at købe dit guld tilbage, så kommer du ikke i RKI eller får ubehagelige efterregninger.