onsdag, september 22

Kom i form med en kettlebell

En kettlebell? Hvad er dog det? Det skal jeg fortælle dig. En kettlebell har det seneste års tid fundet vejen ind i rigtig mange danske stuer. Før var det typisk et redskab, du udelukkende kunne finde i dit lokale fitnesscenter, men efter corona brød ud, og fitness var nødsaget til at holde lukket, har danskerne fået øjnene op for, hvor effektiv en kettlebell er til hjemmetræning. 

Hvad er en kettlebell? 

Du må endelig ikke forveksle en ketllebell med en håndvægt. Det er nemlig langt fra det samme. En kettlebell er en form for tung kugle med et håndtag. Den findes i forskellige størrelser og  endnu flere forskellige vægtklasser. Den kan også fås i flere forskellige farver. Den er hovedsagligt støbt i jern og meget holdbar. 

En ketllebell adskiller sig fra de almindelige håndvægte på den måde, at den både kan benyttes til træning af styrke men også til at træne konditionen. Hvor en håndvægt typisk bliver brugt til styrketræning. 

Hvorfor er det godt at benytte sig af en ketllebell?

En kettlebell er et super effektivt træningsredskab, da du kan træne hele kroppen på en gang og ikke bare punkttræne. Som nævnt tidligere, så kan du både styrketræne og konditionstræne med en kettlebell. Med en kettlebell træner du kernemuskulaturen og du får samtidigt også styrket din udholdenhed. 

Det bedste af det hele er, at du ikke behøver være professionel fitnessudøver for at træne med en ketllebell. Der findes mange forskellige slags øvelser for nybegyndere, så du skal ikke være bange for at blive kastet ud på dybt vand, når du vælger at investere i en kettlebell. 

Hvilke øvelser kan du lave?

Der findes et hav af forskellige øvelser, som du kan lave, når du får dig en kettlebell. Du kan bla. lave swingøvelser, hvor du svinger den opdad med strækte arme og ind mellem benene. Der er selvfølgelig også den klassiske squat, hvor du virkelig får gang i benmusklerne og balderne. Hold på din kettlebell og gå så ned i knæ. Gør de 10-12 gange i rap og hold pause inden du gør det to gange mere. 

Der findes endnu flere øvelser, som du kan benytte dig af. Et rigtig godt tip er, at gå ind på youtube og søge efter forskellige øvelser. Så kan du også få vist, hvordan man laver dem. 

Hvis du er på udkig efter en kettlebell bør du smutte ind forbi Nettofitness.dk. Her er der masser af forskellige kettlebells i forskellige størrelser og vægtklasser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *