fredag, juli 10

Rolex urets luksus lillebror

Ved første øjekast ligner Tudor måske noget, du har set før. Og det er faktisk ikke helt forkert set, hvis du synes, du kan genkende designet. Tudor er nemlig et schweizisk urmærke, der er grundlagt af giganten Rolex, og derfor er der måske nogle ligheder at finde mellem de to i designet. Det er grundlagt tilbage i 1946, hvor Rolex ønskede at lave et alternativ til de meget dyre ure, de først kom p banen med – nemlig Rolex urene, men som dog indholder samme kvalitet, som Rolex i særdeleshed er kendt for. Et design der kunne gøre, at flere mennesker ville få mulighed for at købe kvalitetsure uden at skulle betale svimlende beløb for et ur.

Tudor er dog af billigere materiale end Rolex, men det betyder ikke, at kvaliteten er lavere. Der er ligeså smuk og elegant finish på urene, som der er på Rolex. Tudor er nok primært kendt for deres smukke og yderst pålidelige dykkerure, som er fuldstændig kvalitetssikre.

 

Adskillelsen fra Rolex

Der er som nævnt flere ting, der adskiller Rolex og tudor ure fra hinanden, selvom de ved første øjekast på udseende ligner hinanden. Tudors ure har nemlig et andet urværk en “storebroren”, Rolex, har. De bruger urværker fra ETA, der er unik, præcist og kvalitet. ETA er den største urproducent i Schweiz, men få mennesker har hørt om det, da det hos mange urproducenter ikke ikke er et salgsargument, fordi urproducenterne ønsker at slå på deres egne ure.Urværket er lidt ligesom motoren på en bil. Nogle køber en Suzuki og andre køber en Bentley. Man kan sige, at Rolex og Tudor er tættere på Bendtleyen her, og det er altså derfor, der er så stor forskel på urværkerne og priserne.

Ligheden har altså været slående i lang tid med blandt andet lignende lænker, der helt til 90’erne har været identiske med “storebror” Rolex og var endda dengang stemplet med Rolex eget mærke. Der har sidenhen været større adskillelse af de to mærker, hvor der på Tudor er begyndt at køre med flere farver og dermed adskille sig mere fra storebror mærket. Det har især været efter Tudor lancerede en kollektion med Tiger Woods, der havde en markant men smuk, rød urskive. Det var startsskuddet til at give en større adskillelse af de to mærker.

 

Tudor – som motoren i en bil

Der er stor forskel på at købe et luksusur og et billigt ur. Som nævnt er det sammenligneligt med, hvilken bil, du køber. Du får som oftest, hvad du betaler for, og hvis du køber et ur, der er væsentlig dyrere, får du ikke bare kvalitet men også en luksus og et brand, der har et væsentlig større brandværdi. Det er som nævnt ligesom med biler, køber du en Mercedes, får du også en større og hurtigere motor end du gør, hvis du køber en Mazda. Det gode ved luksusure er, at du ikke mister værdi med tiden. Hvis du passer dit ur, har du mulighed for at beholde det i mange mange år, og hvis du pludselig ikke ønsker det mere, kan du med garanti sælge det videre til en stadig høj fortjeneste. Luksusure mister nemlig ikke synderligt værdi, tværtimod. Det holder værdien netop fordi, de er af rigtig god kvalitet. 

Find mere info på