torsdag, juni 24

Sådan er livet på Aarhus Ø

Fra 5 personer til hele 3940. Sådan ændrede indbyggertallet sig fra 2. kvartal i 2012 til 4. kvartal i 2019 på Aarhus Ø. Derfor kan vi vist også snart tillade os at kalde Aarhus Ø den jyske hovedstads helt store omdrejningspunkt, som byder på storslåede lejligheder og imponerende kontordomiciler. 

Aarhus Ø skal være for alle

Midt i Aarhus C på den tidligere containerhavn ligger Aarhus Ø, som er et område i rivende udvikling. Der bliver bygget, så målet om at kunne huse omkring 10.000-12.000 mennesker kan blive en realitet. Ligesom det også er planen, at der skal etableres 10.000 arbejdspladser i de store erhvervsbygninger, hvilket samlet set giver ca. 800.000 etagekvadratmeter. Men trods den omfattende størrelse på det nye byområde har det hele tiden været intentionen hos Aarhus Kommune, at Aarhus Ø skal være et sted for alle. Derfor skal 25% af boligerne, der bliver bygget, være en bolig, som den gennemsnitlige dansker kan købe på en normal lønindkomst. 

Dokk 1 og Bestseller

Navnet Aarhus Ø kommer af, at det skønne område til slut kommer til at have en masse øer, som er sat sammen af små broer, hvor der bliver et fantastisk summen af liv. Blandt andet fra det allerede folkekære multimediehus Dokk 1 med både bibliotek, borgerservice og en stor multisal med plads til at kunne invitere 300 siddende gæster til enten teater, koncert eller filmfremvisninger. Samtidig har Dokk 1 en helt særlig børneteatersal, hvor der kan være i alt 70 børn. Under bygningen findes der en højteknologisk parkeringskælder, hvor flere kører til, hvis man kommer fra oplandet eller fra en anden by. Dokk 1 ligger tæt på tøjgiganten Bestsellers hovedsæde, som rummer 12 etager til i alt 500 medarbejdere. 

Flyt til Aarhus Ø

Drømmer du om at flytte til Aarhus, bo tæt på Strøget, Aros og Den Gamle By, samtidig med at du har vandet lige udenfor vinduet, så køb lejlighed Århus Ø.

Her er der mange valgmuligheder, som afhænger af hvilken arkitektonisk stil, du er til. Du har måske hørt om Isbjerget, Z huset eller Light House – men har du også hørt om Nicolinehus, som er en af de nyeste bygninger på stammen? I alt 243 lejligheder, som både kommer til at omfatte byhuse, ejerlejligheder og lejelejligheder. Alt sammen noget, der giver endnu mere liv til området, hvor private tagterrasser og hyggelige gårdhaver kommer til at stråle omkap med en suverøn udsigt til både by og vand.