tirsdag, oktober 20

Tre bud på bæredygtige møbler

Det er efterhånden ved at gå op for de fleste af os, at klimaforandringerne er over os, og at det er nødvendigt at vi alle tager stilling til denne udfordring for kloden og gr op med os selv, hvordan vi på den ene elelr anden måde kan bidrage til at afhjælpe problemet.

Listen af muligheder for at leve klimavenligt er næsten uendeligt. Ofte er det flyrejser og madindtag, vi først og fremmest kigger på – og med god grund. Reducerer du antallet af flyrejser og tager med tog eller bus i stedet – eller måske på en cykelferie rundt i Danmark – så gør det en mærkbar forskel i din individuele CO2-udledning. Ligesom dine madvaner spiller en vigtig rolle – spiser du meget kød, eller primært grønt, for eksempel?

Men de produkter, vi køber, sætter også et stort aftryk på klimaregningen. Især er tøjproduktionen kendt for at være en stor miljø og klimasynder, men generelt gælder det, at for at producere nye varer (til et marked, der i forvejen er propfuldt) må der udledes CO2 ligesom mjøet vil blive belastet.

Det gælder også, når du skal købe nye møbler.

Derfor giver vi dig her et par råd, vi tænker, kan gøre dine møbelvalg en tand mere klimevenlige.

 

Vælg genbrug

Det allermest klimevenlige valg, du kan tage, hvis du trænger til en ny stol, spisebord eller sofa i hjemmet, er at genbruge. Der er mange mennesker, som smider produkter ud, som er super fine og kan holde i mange, mange år endnu – så det er bare med at få fat på dem!

Det kan være, at én i din omgangkreds er på vej til at skille sig af med et fint møbel – så så til, og spørg, om du må fåd et elle købe det. Der er naturligvis også en række markeder, hvor du kan købe brugt af andre. Det kan både være online eller ude i den virkelige verden.

Køb bæredygtigt

Foretrækker du at dine møbler er helt nye, så gå efter møbler, der er bæredygtigt producecret. Vores erfaring er, at det ikke altid er helt let at finde, men der findes dog nogle bæredygtige muligheder derude. For eksempel kan du tage et kig på disse rattan møbler, som skulle have en række bæredygtige fordele.

Upcycling er hot

Endelig kan du også upcycle møbler og genstande, som ellers ville være blevet smidt ud. Der er mange muligheder for upcycling. Eksempelvis kan du lave en flot udendørs bænk ud af træpaller. Giv det en googlesøgning!