søndag, november 28

Værd at vide om at skriv et CV

Dit CV er det første stykke arbejde indenfor enhver jobjagt. Det er det grundlæggende dokument til din jobsøgning. Tænk på det som din egen personlige forfatning. Men hvad hvis du lige er begyndt og endnu ikke kender ind og ud af, hvad et CV er til, hvad det skal opfylde, og hvad du skal skrive i det? Her kan vi hjælpe dig med at komme med nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med et CV. På candeno.com kan du desuden finde gode råd i forbindelse med din jobsøgning.

Hvorfor et CV?

Dit CV er et øjebliksbillede af dig som professionel medarbjeder. Når du ansøger om et job, har du ikke fordelen ved at være i stand til at introducere dig selv personligt, besvare spørgsmål om hvad du laver eller gøre et personligt indtryk. Så dit CV skal gøre det for dig og tale for dig. Det inkluderer derfor grundlæggende kontaktoplysninger om dig, information om dine færdigheder, en opsummering af din erfaring og normalt en indikation af, hvad du søger efter rent jobmæssigt. Disse oplysninger organiseres på en overskuelig og letlæseligt fmåde, således at en person, der sandsynligvis ikke ved noget om dig, hurtigt kan lære dig at kende igennem et CV. Derfor er et CV ikke en lang samtalehistorie om dit liv eller berette om, hvad du synes om din sidste chef. Du skal heller ikke opremse hver eneste kursus eller skole du har gået på . Dit CV er en meget fokuseret, målrettet version af dig – den bedste version af dit professionelle selv til den jobmulighed, som du søger efter.

Hvordan skal mit CV se ud?

De gamle regler for, hvordan et CV skal se ud, har løsnet sig lidt. Hovedsageligt takket være den digitale uformelitet, der ser ud til at påvirke alle aspekter af vores liv. Men mens tingene bliver lidt mere fleksible i ansættelsesverdenen, er ting ikke gået for vidt. Når alt kommer til alt, skal dit CV stadig have de samme basisoplysninger inkluderet:

  • Kontaktoplysninger: Dette inkluderer dit navn, adresse, telefonnummer og professionel e-mail-adresse.
  • Kort opsummering af dit professionelle liv: Dette er en ledende sætning eller to, der opsummerer dig som jobkandidat, hvad der gør dig velegnet til dette job, eller hvorfor du søger netop dette job.
  • Færdigheder: Dette er punkter, der viser de hårde færdigheder, som er mere specifikke, såsom softwareekspertise, skrivehastighed osv. Også bløde færdigheder, som er mere generelle, såsom kommunikation, organiseret, detaljeorienteret, kreativi osv. kan nævnes her – hvis altså de er relevante for jobbet.
  • Erfaring: Igen skal dette ikke være mere end en sætning eller to, der viser, hvad du har lavet din karriere hidtil eller relateret frivilligt / fritidsarbejde.
  • Uddannelse. Dette er korte punkter relateret til din uddannelsesmæssige baggrund. Her opremser du disse som er relevante for selve jobbet, som du søger.